Da's (eco)logisch
Oude Stationsweg 8, 7451 ME, HOLTEN
Markvoort Holten -
Tel: 0548 363 679
Fax: 0548 363 697
Ma - Vr 09.00 - 18.00
Zaterdag 09.00 - 12.00

Extensieve groendaken

Er is steeds meer aandacht voor duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen. Niet verwonderlijk in deze tijd van klimaatverandering. Met een groendak of  groengevel levert u een goede en bovendien mooie bijdrage aan het milieu. En het biedt vele andere voordelen. Zo tonen berekeningen aan dat een groendak al na 4 of 5 jaar is terugverdiend door een vermindering van de energiekosten.


Extensieve groendaken is de verzamelnaam voor sedum-, mos, gras- en kruidendaken. De dikte van de groendakopbouw bedraagt maximaal 15 cm en de hoogte van de begroeiing maximaal 50 cm. De begroeiing ontwikkelt zich tot een min of meer ecologisch stabiele plantengemeenschap, die zichzelf in stand houdt met een minimum aan onderhoud.


Onze partner Dutchgreenroof heeft een eigen kwekerij ten behoeve van groendaken. Wij verzorgen voor u de aanleg.


Kijk ook op Dutch.Green Roof

Balkontuinen

Heeft u een balkontuin? Dan wilt u uw ruimte graag optimaal benutten om de natuur te beleven. Zonder dat dit ten koste gaat  van uw praktische ruimte. Wij geven u hierin advies en verzorgen graag de aanleg en desgewenst ook het onderhoud van uw balkontuin.

Intensieve Daktuinen

Daktuinen met een opbouwhoogte van meer dan 15 cm worden intensieve groendaken genoemd. De begroeiing kenmerkt zich door de aanwezigheid van struiken en bomen, eventueel in combinatie met gazon en/of bodembedekkers. Bij deze vorm van dakbegroeiing is intensief onderhoud nodig, bestaande uit onder meer water geven, snoeien, bemesten en onkruid wieden.


Een grasdak vereist een voedingslaag van 15- 20 cm bij een plat dak en minimaal 20-25 cm bij een hellend dak. Er is een zware dakconstructie noodzakelijk. Grasdaken zijn geen gazondaken, al hebben ze dezelfde begroeiing. Een grasdak is bedoeld als dakbedekking. Wilt u het als daktuin gebruiken en er ook op kunnen lopen? Dan is een speciale dakconstructie noodzakelijk en wordt grasdak gerekend tot de intensieve groendaken.


Meer weten overdaktuinen? Kijk dan op www.dutchgreenroof.nl, onze partner in groendaken.


Kijk ook op Dutch.Green Roof

Groene gevels

Steeds meer gebouweigenaren kiezen bewust voor beplanting tegen hun gevels. Het heeft niet alleen een mooie natuurlijke uitstraling. Het zorgt ook voor een goede isolatie en indirect dus een flinke energiebesparing. Daarnaast vormen groene gevels een goede bescherming tegen zon en regen. En ze zijn geluidsisolerend. Wij informeren u graag over de toepassing van groene gevels en dragen zorg voor de aanleg ervan.